duminică, 22 august 2010

Mesajul Pamantului pentru 23 August 2010, Apa de ton 11 in calendarul mayas

Incepem o noua saptamana cu ziua Lunii, ca de obicei, care se afla in varsator si face trigon cu conjunctia Venus-Marte din balanta. E vorba de comunicare, de o comunicare neobisnuita, in scop de armonizare a relatiilor si de impulsuri de punere in serviciul celorlalti. Cu Mercur retrograd in fecioara, insa, se poate sa ne scape niste detalii, sau sa fie intelese gresit. Stim ca in perioada in care Mercur este in miscare retrograde (aparent merge in marsalier ), suntem predispusi la greseli ce tin de sfera mentala, de comunicare, de deplasari. Functioneaza mai defectuos (sau si mai) sistemele de comunicatii si transport. In functie de cat de bine ne este aspectat Mercurul din harta natala, suntem mai mult sau mai putin expusi la neintelegeri, conflicte accidente rutiere sau blocaje in trafic. Sa nu intram in rezonanta foarte tare cand ni se raspunde la intrebari ca si cum am fi pe alta strada. Informatia circula ingreunat. Suntem , in acelasi timp, provocati sa revizuim niste aspecte ale vietii noastre, in functie de casa astrologica tranzitata de Mercur. Totul are un rol constructiv, daca privim lucrurile de la nivelul vulturului. Nimic nu este intamplator, totul se impleteste in tesatura vietii care , cu siguranta, urmeaza  un plan. Provocarea este de a ne recunoaste greselile si de a experimenta lumea detaliilor (ale noastre, ale altora), in conditii putin mai grele. 

In calendarul mayas este Apa de ton 11. Tonul 11 este: HOTARARE, SCHIMBARE, AMELIORARE, INLATURAREA ASPECTELOR INUTILE ton de ZI. Este inflorirea, Renasterea, protoforma celei mai inalte expresii a noii constiinte. 11 este sunetul spectral al valului care curata totul ce nu este in armonie sau este incomplet. Acum s-a ajuns la un acord, o decizie; este si tonul calitatii. Recunoasterea de sine. 11= 10 (transformarea) +1 = ceva nou. Are doua calitati: a) tendinta catre totalitate, catre intreg, catre abundenta. Este "granarul cosmic". Eliminarea a ceea ce nu avem nevoie, acel "gunoi" pe care il preia Cosmosul pentru a aduce abundenta. Cei ce apartin lui 11 sunt vindecatori adevarati, dar pot fi si radicali, duri, cei care nu accepta schimbarea. 11 reprezinta nevoia de a elimina tot ceea ce nu avem nevoie. Unitatea este drumul spre totalitate.
Simbol 9 - MULUC - APA / Jad :emoţional, imaginativ, romantic. Luna - Xoc - Zeul Pestelui maret (rechinul), Jad, Apa de ofranda, Nori de ploaie, Bol de apa. Pazitorul karmei care tinde spre echilibrare. Simbolul dunei rosii, apele purificatoare ale Lunii, purificarea emotiilor, aducerea la Lumina a surselor de cunoastere (a-si aminti). Are abilitatea de a patrunde prin orice fanta, se strecoara prin orice spatiu, este calma, lina sau tumultoasa, adanca sau de suprafata. Simbolul esoteric al acestui semn este apa de ofranda, folosita în ceremonii si ritualuri, cum ar fi în traditiile crestine la botez, sau aghiasma. Apa este recunoscuta, la toate popoarele si în toate traditiile, ca avand calitati purificatoare. De regula, aceste ceremonii în care este folosita apa, sunt facute atat pentru a readuce puterea colectiva si armonia în casa sau în comunitate, dar şi în vindecari sau pentru a elimina şi îndeparta energiile joase.
ZI BUNA PENTRU A OFERI APRECIERE PENTRU TOATA CREATIA
Este foarte importanta semnificatia acestei zile, daca ne gandim ca maine seara este Luna plina in pesti. Sfera emotiilor, a subconstientului, a karmei vor fi atinse in plin de aceasta Luna plina. Pana atunci, sa ne folosim de tonul 11 al zilei de maine si sa eliminam ceea ce este in plus legat de apa ca symbol. 
Dana Erdei
Oradea

marți, 17 august 2010

Mesajul Pamantului pentru marti, 17 august 2010, Noapte Albastra de ton 5 in calendarul mayas


Azi este ziua lui Marte, actiune, initiativa, conflicte uneori si ceva conflicte sunt pentru ca Luna face careu cu Soarele si Neptun. O data opozitia Soarelui cu Neptun este iluminatoare doar dintr-o abordare profund spirituala. In rest, nimic nu e clar, putem sa ne pacalim usor si putem sa fim afectati la nivel emotional usor. Se destrange marele surub cosmic, careul in T, prin faptul ca Venus si Marte, brat la brat, se departeaza de linia intai a frontului. Din pacate s-au intamplat multe nenorociri pe acest fond repet, acolo unde exista o rezistenta prea mare la schimbare. Cine s-a trezit si s-a lasat in voia Divina a avut ocazia sa recunoasca si sa elibereze dintr-o data multe tipare rigide care le impiedica manifestarea libera. Precum acoperisurile subrede care au zburat de pe case. Furtuna a aruncat de pe unele acoperisuri DOAR piesele care nu erau  bine fixate, integrate in ansamblu. Aceasta trecena, a Furtunii este cum nu se putea mai potrivita pentru ce ne povesteste astrograma acestor zile. Ea ne scoate in cale in continuare, intr-un mod lipsit de gentilete, tot ceea ce este materie reziduala in viata noastra, nu mai foloseste nimanui, dar din obisnuinta o caram in spinare pentru ca asa credem ca este normal, asa am fost invatati, asta spune traditia si tine cu siguranta de multe din fricile noastre. Adica vorbim de despre un aspect lipsit de iubire din viata noastra, indiferent unde este situat. Putem sa fim tentati sa spunem ca unele lucruri din viata noastra nu au nici o legatura cu iubirea. Ei nu e asa. Totul are legatura ori cu iubirea, ori cu frica. Iar tot ceea ce facem din frica este o violare a credintei spune Caroline Myss.
In calendarul mayas este zi de Akbal, Noapte Albastra de ton 5. Tonul 5 este : IMPUTERNICIREA - PENETRAREA PANA LA  NUCLEUL LUCRURILOR, RATIUNEA ton de ZI, germinatia, stabilirea noii costiinte.  Cinci este seful, navigatorul valului, centrul si vine sa incununeze, la un nivel superior, primele tonuri, intr-o dimensiune superioara. Deci are sarcina sa vegheze ca tot ceea ce vine pe val, sa se întample asa cum trebuie. Este autoritatea, energia a "ceea ce ne-am propus sa si facem", caci forta lui strapunge valul! În centrul cubului il găsim pe cinci. Cinci este forta inteligenta care organizeaza, care se ocupa de comunicare, de partea materiala, de cunoastere, dar si de punerea in practica. Cei cu cifra 5 sunt lucratori naturali în "retea", sunt cei care aduc în mod natural tot ceea ce este necesar. Ei pot merge direct în miezul oricarei situatii, ceea ce ii fac investigatori excelenti.
Simbol 3 AKBAL, NOAPTEA ALBASTRA - puternic, logic, organizat, orientat catre casa. Ak'ab'al - Tepeyollotl - Zeul jaguarului, "Inima Muntilor", simbol: casa (acolo unde poti sa visezi), timpul visului, calatorie lăuntrica, casa sufletului (pentru ca Mama si Tatal aici salasluiesc) / Spatiul Sacru al inimii, chakra inimii, pazitorul secretului intunericului - intunericul aduce totul la Lumina. Cunoastere profunda adusa in constienta. In vremea de acum cunoasterea trebuie sa iasa in exterior, nu sa ramana ca in trecut în "scoala misterelor". Tot ceea ce este mistic si misterios nu este si secret! Secretele sunt aduse la suprafata. Persoanele Noapte sunt purtatori de Lumina, ei trezesc si intaresc Lumina in convietuitorii lor.
Semnului acestei zile i se poate da oricare dintre următoarele nume: Caminul, Casa sau Noaptea. Se spune ca persoanele ce intruchipează acest semn au o anume delicatete, blandete specific feminină. Semnificatia denumirii de Casa si Camin este legata si de ideea de a-si proteja caminul si familia si de a tine la distanta fortele noptii. Sa ne imaginam o persoana care sade în mijlocul casei, langa focul ce arde în camin si spune legende si povesti. In traditia maya, cei ce se afla sub influenta acestui semn pot deveni samani, pentru ca ei cunosc aceste zone intunecate ale psihicului uman; ei stiu povestea. Ei pot fi de ajutor pentru ca pot alunga incertitudinile si dubiile nascute din intuneric, sau din mintea subconstienta. Persoanele ce se afla sub influenta semnului Noptii albastre pot aduce solutii noi purtati de inspiratie artistica ce vine din cunoasterea "pustietatii" Noptii. Noptile sunt aducatorii zorilor, cele care aduc noul soare pentru a clarifica si lumina Drumul vietii. Astfel sunt risipite nesigurantele si dubiile inascute din intunericul mintii subconstiente. Aceste persoane calatoresc prin vid, un loc unde nu exista nimic dar unde se afla toate potentialele, pantecul Creatiei. Din acest vid, persoanele noapte aduc noi solutii pline de inspiratie artistica. Calatoriile lor prin vise construiesc increderea si fericirea cu un sentiment de bunastare.
ZI BUNA A PETRECE UN TIMP CONTEMPLAND STELELE.
Dana Erdei
Oradea, 17 aug. 2010

sâmbătă, 14 august 2010

Mesajul Pamantului pentru sambata, 14 august, 2010, Ahau (Lumina) de ton 2


Sambata este ziua lui Saturn paradoxal. O zi de relaxare, prima zi libera din weekend este asociata rigorii. Poate pentru asta folosim de cele mai multe ori aceasta zi pentru punerea in ordine a problemelor gospodaresti. Se relaxeaza usor careul in T prin faptul ca Luna se departeaza incet de zona cea mai incarcata din astrograma , primele grade din balanta. Norii  Furtunii de ton 1 de ieri sunt lasati in urma, tensiunile mai slabesc. Avem un moment de respiro si sa profitam de el. Maine Uranus reintra in pesti, in miscare retrograde, asa ca sfera noastra psihica si spirituala va intra intr-o zona a surprizelor.
In calendarul mayas este zi de Ahau de ton 2.  Tonul 2 este DECIZIE, DUALITATE -  ton de noapte.  Asimilarea interioară a noii constiinte. Sunet solar, polarizeaza tematica valului si de aceea defineste pe ce fel de scena se desfasoara tot ceea ce ţine de tonul 1 (de furtuna). Oscilezi între polaritati (tonul face muzica, deci face lucrurile posibile). Fiecare lucru are doua fete. De aceea, tonul al 2-lea reprezinta încercarile din viata. Lecţia este de a depasi dualitatea si a recunoaşte că totul este UNITATE. El iti cere sa descoperi deosebirea dintre aceste doua adevaruri pentru a putea decide. Pe parcursul procesului de evaluare va fi descoperita si dorinţa. De aceea se cauta echilibrul. Recunoaşte diferenţele fără a le judeca şi netezeşte drumul schimbării. Este un proces natural de creştere. Este o zi de provocare. Intermediarul schimbării. Rezistenta reprezintă un proces natural prin care este acumulata puterea/forţa. Flux, Respiraţie. Să ne acceptăm aşa cum suntem, fiecare îşi trăieşte calitatea proprie, într-un mod propriu. Energia lui doi provoacă obiceiurile/formele vechi la toate nivelele pentru a le armoniza. Intonaţia este pusa pe pozitiv. Această frecvenţă de străpungere va debarasa ceea ce este învechit şi va crea spaţiul necesar pentru NOU. Organizatoric este un fiasco, este în/un haos în permanenta. Este analitic. Energia lui doi este la fel de misterioasa precum întrebarea "A fi sau a nu fi". Doi este recunoasterea separarii sinelui de orice altceva dar si dorinta de a fi reunit. Energia acestui numar este de a crea din mers un echilibru, în timp ce se fac alegeri de toate felurile: B/F, bun/rau, Yin/Yang, etc. Folosirea si scopul acestui numar este de a trai experienta dintre un aspect si celalalt.
Simbolul 20 AHAU, LUMINA, SOARELE : iubitor, artistic, visător, romantic. ANCESTORI - Ajpuu - Soare - Xochiquetzal- Zeita Soarelui, a florilor, dragostei, dansului, jocului, Poet, Artist, Complexitate, In legătura permanenta cu Ancestralii, Arborele lumii. Artistic, visător, romantic. Păzitorul Iluminării şi maestrul vieţii. Prin persoanele cu energia Ancestralilor devine prezentă forţa Creaţiei Divine. Este ultima parte a creierului, AHAU, SOARELE, conştiinţa Luminii, Iluminarea, măiestria. Aşadar. aici se întregeşte creierul, pentru că vine şi ultima sa parte. Lumina este semnul zilei în care lucrurile se încheie, Zi a strămoşilor şi conectarea cu îndrumarea lor.
ZI BUNA PENTRU A CERE ÎNTELEPCIUNE SI O CINSTIRE PERMANENTA A MEMORIEI STRAMOSILOR NOSTRI.
Dana Erdei
Oradea, 14 august 2010


vineri, 13 august 2010

Vineri, 13 august 2010, incepe trecena Furtunii


Vineri, ziua lui Venus, incepem sa ne relaxam asta dupa ce iese luna din marele careu in T in care se alatura pe rand lui Saturn in balanta, pentru a aminti de o anumita rigiditate in relatii, de tipare vechi care urla sa fie recunoscute. Apoi se alatura lui Venus pentru a aminti despre cautarea armoniei si frumusetii si in final lui Marte  pentru a da un impuls general. Careurile pe care le fac toate acestea cu Pluto din Capricorn s-ar putea sa ne mai zgaltaie zonele lipsite de iubire si armonie din relatiile noastre, iar opozitia celor patru cu conjunctia Jupiter Uranus retrograde amandoua, ne mai scot in cale subiecte care cer imperios schimbare de atitudine, perceptie sau credinta. Nu este o zi lipsita de evenimente, atata timp cat evitam sa vedem ca gradul nostru de inaltare spirituala se reflecta in TOATE relatiile noastre. Si toate relatiile noastre oglindesc o parte din noi. Uitam ca TU esti un alt EU”… ca nu suntem separati si ca ne indreptam spre un Ciclul Galactic in care nu avem sanse sa razbatem decat in Constiinta Unimii.  Intrarea  frecventa in spatial sacru al inimii ne ajuta sa vedem totul prin ochii Iubirii.  Ma tot pregatesc sa inregistrez o meditatie de intrare in spatial sacru si va fi curand pe blogul  http://centrulholistic.blogspot.com. Sa facem ochii mari, sa fim cat se poate de in Acum, pentru ca Dumnezeu ne vorbeste.
Intram intr-o trecena puternica azi, trecena Furtunii. Trecena este un ciclu de 13 zile care poarta amprenta generala data de simbolul din prima zi, de creatorul acestui val de treisprezece zile. Cele treisprezece zile ale trecenei sunt echivalente cu cele sapte zile si sase nopti ale creatiei, sunt zi si noapte, sunt creatie si asimilarea noii creatii. Putem vedea trecena ca pe un val care este creat printr-o intentie (a simbolului de pe primul ton), se dezvolta geometric, capata forma si structura, ritm si forta, echilibru pana cand ajunge la finalul pentru care s-a lansat intentia si care-l ajuta sa paseasca in urmatoarea etapa.
Tonul 1 este UNITATEA - O ZI BUNĂ PENTRU UN NOU ÎNCEPUT =ton de ZI, sadirea, expresie iniţială a noii conştiinţe. Sunetul magnetic, iniţiază valul / subiectul, este cel care porneşte un ciclu, cel care alege şi imprimă tema vieţii şi a valului, face introducerea.  Are forţa de a demara lucrurile, deci are o poziţie cheie. Tonul pune in paralel, tot ceea ce trebuie învăţat.  Reprezintă începutul tuturor lucrurilor, primul, totalitatea. Intr-o zi de ton unu ne demaram marile proiecte si ne ancoram, din nou,  in Constiinta Unimii.
Simbolul 19 CAUAC – FURTUNA: Zeita focului şi a vulcanilor; imaculare, transformare puternica, vindecare la distanta. Păzitorul furtunilor, a tunetului şi a trăsnetului, forţă Plutoniană, furtuna albastră, cea mai puternică forţă a transformării, care vine furtunos şi cu fulgere. Este asemenea păsării Phoenix = te renaşti din cenuşă. Este ziua binecuvântării adusă de ploaie, dătătorul a tot ceea ce înseamnă viaţă şi fulgere, un dar de azot pentru Mama Pământ şi de ozon pentru Tatăl Cer. Furtuna este asociata si cu Luna şi cu ciclurile ei, care sunt unitatea de măsură al aspectului feminin al Creaţiei. Esenţa furtunii este sentimentul de unitate, siguranţă şi căldură trăit în casă, în timp ce furtuna necazurilor urlă în lumea de afară.
Furtuna este cea care in valtoarea ei, ridica in aer toate deseurile, misca tot ce nu e bine impamantat, rastoarna si sparge si ne izbeste uneori violent cu gunoialele din propria viata. Este un ajutor puternic pe langa conjunctura astrala pe care o traim, sa vedem si sa transformam tot ceea ce se cere transformat.
ZI BUNĂ PENTRU A-ŢI NUMĂRA LECŢIILE CA PE BINECUVÂNTĂRI ŞI A-ŢI VEDEA DUŞMANII CA PE NIŞTE ÎNGERI.
In calendar orthodox astazi este odovania sarbatorii Schimbarii la Fata a Domnului nostru Iisus Hristos, slujba prin care se incheie praznuirea liturgica a acestui praznic imparatesc.

Dana Erdei
13 august 2010
Oradea

marți, 10 august 2010

Mesajul Pamantului pentru 11 august 2010, Pamant de ton 12

Este ziua lui Mercur, zi potrivita pentru comunicare, doar ca Luna care se afla inca in leu si curge usor spre fecioara , face o opozitie cu Neptun retrograd din varsator… Hmm… putina ceata, neintelegeri, iluzii, o mai slaba perceptie a realitatii oricum. Nu tine mult pentru ca Luna se misca destul de repede, dar pentru orice eventualitate cititi de doua ori contractual pe termen lung pe care vreti sa-l semnati. Soarele merge spre gradul 19 din leu, al carui simbol sabian este: “O petrecere pe un yaht”. Cu Luna in opozitie cu Neptun... sa nu alunecam peste bord. In rest continua marsul schimbarii iar agravarile subiectelor care se cer de mult schimbate se pot simti in plin, pe corpul fizic chiar. Mai multa atentie azi.
Si totusi, Pamantul de ton 12 din calendarul mayas este un pas pe teren stabil catre urmatoarea etapa.
Tonul 12 este: ÎNŢELEGEREA – ton de NOAPTE,odihna şi ajustarea protoformei noii conştiinţe. Este sunetul cristalin, este sunetul colaborării şi al clarităţii în ceea ce am realizat. Cei ce sunt în acest ton au o vedere clară asupra lucrurilor. Trebuie să privim procesul şi să vedem despre ce a fost vorba, ce să înţeleg eu prin ce a adus acest val (aceasta trecena). Este tonul cristalului, al colaborării, al conlucrării, al clarităţii care aduce TOTUL împreună, care reîntregeşte toate piesele. În dansul Yin Yang sunt toate lucrurile legate, în intercondiţionare, care formează împreună un întreg. Este cel care interconectează, care are viziune, care îmbină tot ceea ce este separat, divizat. Energia lui doisprezece este un dar imens cu putere de retrospectiva. Este acea putere care abilitează preluarea anumitor segmente vechi şi permite combinarea lor cu un efect complet nou. Aceasta energie prezintă o înţelegere noua a informaţiei şi a experienţei primite, pentru a fi utilizată acum, în prezent.
Simbolul CABAN - PĂMÂNT : raţional, isteţ, practic . Este Gardianul Lumii de jos, cel care însoţeşte Soarele când urca si coboară, Fratele geamăn al lui Quetzalcoatl, Vindecare cu cristale, Ocrotire, Mişcările pământului, Ocrotitorul grădinilor pe pământ. Păzitorul Intelepciunii, a ştiinţei şi a inteligentei. Acest arhetip înaripează spiritul oamenilor şi devine Învăţătorul Înţelepciunii. Abilităţi deosebite pentru studiu. Înţelepciune "forţa sincronizării", a sincronicităţii evenimentelor, a aduce împreună, a interconecta. Nimic nu se află în afara vieţii tale fără să aibă de-a face cu viaţa ta. Maşina este propriul meu EU, portbagajul este trecutul.
O ZI BUNĂ PENTRU A-I MULŢUMI MAMEI PĂMÂNT PENTRU TOATE DARURILE EI.

Dana Erdei

Mesajul Pamantului pentru 10 august 2010, Luna noua in leu, Bufnita de ton 11



 Marti, ziua lui Marte, zi de Luna Noua in leu, Bufnita de ton 11 in calendarul mayas , a zecea zi din postul Sfintei Marii. Este o zi de inceput de ciclu lunar prefigurat de aceasta Luna Noua in leu despre care avem mesajul Barbarei Hand Clow pe  newsletterul editurii For You. Creativitate expansiva, exprimare libera si manifestare usor nestapanita a egoului. Procesul de transformare continua. Luna se intalneste cu Soarele in gradul 18 din leu, al carui Simbolul Sabian este : Un chimist conduce un experiment pentru elevii sai.  Marele chimist as spune ca este Pluto retrograd din careul in T care ne insoteste inca o vreme. Pluto este cel care cere alchimizare, transformarea in aur a ceea ce este energie folosita la cote joase, inutil. Poate e timpul sa experimentam, sa ne lasam creativitatea sa se manifeste gandindu-ne in ce aspect din viata noastra consumam multa energie la vibratie joasa (nemultumire, revolta, resentimente, frica, tristete, invidie). Daca incercam sa dam alta semnificatie emotiilor si recunoastem ca frica este cea care ne spune ca ne simtim amenintati, vom sti spre ce sa ne indreptam atentia ca sa sublimam aceasta energie. Revolta, furia ne spune ca undeva se face o nedreptate, deci stim spre ce sa ne indreptam, iar tristetea ne spune ca ne lipseste ceva Ce de prieteni grijulii avem in emotiile noastre, totul este sa-i privim cu atentie si sa le ascultam mesajul. Emotiile reprimate sunt bagaje imense de energie suprimata. Dar daca ne lasam creativitatea sa transforme aceste energii, si sa se indrepte spre cauza din spatele lor, vom face salturi uriase pe calea noastra.
Este inca trecena lui Cimi, a mortii si renasterii, a regenerarii, a alchimizarii. Sa ne folosim de acest suport. Este timpul potrivit, nu degeaba primim acelasi mesaj din toate calendarele pe care le urmarim. Este vorba de constiinta cand vorbim de calendar. Calendarul mayas ne sustine pe aceasi nota cu bufnita de ton 11 a zilei de azi. 
Tonul 11 este: HOTARARE, SCHIMBARE, AMELIORARE, ÎNLĂTURAREA ASPECTELOR INUTILE ton de ZI. Este inflorirea, Renasterea, protoforma celei mai înalte expresii a noii conştiinţe. 11 este sunetul spectral al valului care curăţă totul ce nu este în armonie sau este incomplet. Acum s-a ajuns la un acord, o decizie; este si tonul calităţii. Recunoaşterea de sine. 11= 10 (transformarea) +1 = ceva nou. Are două calităţi: a) tendinta către totalitate, către întreg, către abundenţă. Este "grânarul cosmic". Eliminarea a ceea ce nu avem nevoie, acel "gunoi" pe care îl preia Cosmosul pentru a aduce abundenţa. Cei ce aparţin lui 11 sunt vindecători adevăraţi, dar pot fi şi radicali, duri, cei care nu acceptă schimbarea. 11 reprezintă nevoia de a elimina tot ceea ce nu avem nevoie. Unitatea este drumul spre totalitate.
CIB - BUFNIŢĂ ÎNŢELEPCIUNE, este serios, înţelept, profund si pragmatic. Este Războinicul care are curajul de a recunoaşte şi folosi propria cunoaştere, eliberarea de karma veche, Graţia, Puterea iertării şi a eliberării. Semn solar. Persoanele CIB sunt aliniate cu vechile amintiri care aşteaptă în piatra templelor şi a locurilor sacre din toată lumea. Ele au energia "celor din vechime" şi au înţelepciunea strămoşilor. Oamenii Înţelepciune cultivă norocul ca pe o recoltă, folosind un echilibru al prudenţei şi tenacităţii. Uriaşa forţă interioară a acestui semn permite introspecţia tăcută pentru a descoperi zone din sine însuşi care conţin o înţelepciune mult mai valoroasă decât orice comoară arheologică. Sunt apărătorii plini de curaj ai familiei şi comunităţii.
O ZI BUNĂ PENTRU A ŞEDEA PE O PIATRĂ
Va amintesc de perioada de post in care ne aflam. E tot ce poate fi mai bun pentru o perioada de transformare si de manifestare INSPIRATA de planul Divin a creativitatii in vietile noastre. Sa nu lasam poftele, lacomia si altele, sa ne tina la vibratie joasa. Sa ne eliberam ca sa ne ridicam cat mai usor antenele in planuri subtile. Cu cat fom fi mai putin incarcati, mai curati din punct de vedere fizic, mental, emotional, cu atat vom fi mai deschisi pentru a lasa spiritul , voia Divina sa se manifeste prin noi. Iar vocea sinelui nostru etern se va face mai usor auzita.

Dana Erdei
10 august, Oradea
http://centrulholistic.blogspot.com


luni, 9 august 2010

Mesajul Pamantului pentru luni, 9 august 2010, vultur de ton 10 in calendarul mayas, ultima zi de luna in descrestere.

Luni, ziua Lunii, un inceput de saptamana ingenious. Luna iese din domiciu, din semnul racului si intra in semnul Soarelui, in leu. Daca acum doua zile era implicata intr-un mod de-a dreptul conflictual in marea cruce cosmica, fiind chiar unul din colturile patratului perfect format astfel, azi formeaza aspecte conciliante cu planetele de pe axa berbec balanta. Respectiv Luna sextil Uranus, Luna sextil Jupiter, in semne de foc: actiuni concrete, surprinzatoare, legate direct si de adevarul interior. Luna este in trigon cu planetele din balanta, adica cu Saturn, Venus si Marte. Aspectele dificile, limitative sunt depasite pas cu pas intr-un mod creativ, printr-o sustinere lipsita de orice interes. Incepe sa se vada la orizont DOAR calea de urmat a sufletului. Celelalte se pierd, se obtureaza Maine e Luna Noua. Azi e o zi perfecta pentru a scutura inca niste fragmente ramase din vechile tipare. Mai ales ca ne sustin astrele in acest scop.
In calendarul mayas este vulture de ton 10.
Tonul 10- MANIFESTAREA , ton de noapte, Distrugerea. Sunetul al 10-lea planetar, este cel al manifestării, este Calea, maniera în care materializăm scopul, este cel ce ne arată despre ce este vorba în val, este realizarea temei. Reprezintă calitatea lui 5 + 5 care înseamnă mare autoritate care poate fi şi distructivă. 10 ne transferă in realitatea vizibila a ceea ce trebuie să facem: "Aşa arata ceea ce trebuie sa facem". Este vorba despre decizie pentru Pământ . Atenţie: Ceea ce a fost intenţie sau idee, speranţa sau frica, devine prin energia lui zece, realitate. Este energia care duce la manifestare acele intenţii, idei, speranţe şi frici în care investim energia noastră. Este o energie foarte puternica cu o responsabilitate mare.
Simbolul  MEN - ACVILA DE MUNTE , VULTUR. Independent, ambiţios, fugă de realitate, tendinţă de evadare. Zeita Lunii, Zborul, Viziunea, Perspective, c1aritate spirituala, Succes, Sănătate. Vulturul este al treilea creier, creierul mare al Pământului = scoarţa cerebrală a Pământului, locul unde totul este memorat. Vulturul este acea pasăre Divină (conştiinţă cosmică) care, atunci când zboară vede ansamblul şi nu judecă. Păzitorul Viziunii şi ambasadorul Divinităţii. Semn solar. Intermediar între Cer şi Pământ. Datorită părerilor lor superioare şi a inteligenţei ascuţite, ei obţin abundenţă materială şi avere. Vulturul este un mesager dotat cu răbdare şi cu un profund simţ al valorii şi astfel aduce speranţă şi încredere pe aripile spiritului. Prosperitatea vulturului este susţinută de serviciul plin de compasiune în slujba altuia, pentru că prin aripile sale el îşi susţine fraţii. Dacă un vultur devine interesat de competiţie şi posesiuni, lăcomia şi invidia îl fac să cadă de la înălţimi. Întrucât are libertate de mişcare trebuie să fie atent să nu vrea să evadeze. Vulturii pot fi tentaţi să zboare departe de necazuri, fiind prea permisivi.
ZI BUNĂ PENTRU A TE RIDICA SPRE O PERSPECTIVĂ MAI LARGĂ.

 
Sa eliberam cu constiinta inaltata la nivelul vulturului tot ce ne impiedica sa fim noi cei adevarati, tot ce ne mai deviaza de la propriul drum. Vulturul ne  ajuta sa vedem lucrurile de sus, iar tonul 10 ne sustine sa ne materializam intentia de transformare a acestei trecene. Cu alte cuvinte CUM facem sa elibaram, sa transformam, putem sti  azi.
Perioada de post in care ne aflam este un suport perfect, sa nu uitam de el, si sa incercam macar in ultimele zile sa ne departam atat cat putem si simtim de tot ce ne tine departe de dimeniunea iubirii. Sa curatam si sa eliberam si pe aceasta cale, si sa aducem rugaciune de recunostinta Fecioarei Maria.

Dana Erdei
9 august 2010, Oradea