duminică, 18 iulie 2010

Geometria Sacra si Calendarul Mayas

"Eu, Ian Xel Lungold, am studiat calendarul mayas din 1996. In scurt timp a devenit evident ca acest caledar este un portal spre intuitie. Vechea civilizatie mayasa este respectata pentru modul in care membrii sai au trait in echilibru si unitate cu natura si cosmosul. Din toate dovezile lasate de civilizatia Maya – architectura lor si lucrarile funciare (ca de exemplu sistemele de irigatii) si cartile lor care nu s-au distrus - putem vedea ca ei s-au bazat pe intuitia lor mai mult de 3000 de ani. Acest articol ca si a multe prezentari pe care le-am sustinut in intreaga lume trateaza modul in care putem utiliza cel mai bine „cheile” lasate de catre civilizatia Maya pentru constiinta noastra in acest moment.
Deci ce ne-a lasat Maya? O harta a intentiilor creatiei pe care putem identifica evenimente si perioade de timp. Cu alte cuvinte, avem acum metoda pentru a discerne ce a intentionat Creatia, si ce continua sa intentioneze, zi de zi. In ultimele 16.4 bilioane de ani, Creatia a urmat un tipar particular si repetitiv a 13 intentii diferite. Aceste intentii au adus in manifestare o varietate de efecte fizice si evenimente ale Creatiei si au modelat intreaga istorie umana.


Pentru a vedea harta Ciclului Galactic al Constiintei vizitati urmatorul link


http://mayanmajix.com/cycles.html

Tiparul evidentiat de catre calendarul Mayas este cladit pe un raport particular 13:20. Aceste proportii sunt adevaratele baze ale intregii geometrii sacre. In studiile mele de geometrie sacra am descoperit ca toate formele si conceptele se reduc la un raport unic: o treime raportata la doua treimi. Acesta nu este in nici un caz un sistem numeric exact ci un tipar general pe care Creatia il urmeaza in mod natural. Constiinta noastra este bazata pe acest raport. De exemplu, conceptul de „trecut, prezent si viitor”;”barbat, femeie si copil”;”a fi, a face si a avea”;”corp, minte si spirit”;”inceput, schimbare si sfarsit”;”castig, pierdere si status-quo” – acest raport penetreaza tot ceea ce experimentam. Toate proportiile corpului vostru sunt desfasurate in proportia de o treime la doua treimi; proportia dintre masa de pamant si suprafata acoperita de apa pe aceasta planeta este de o treime pamant si doua treimi apa. Asa cum am spus, tot ceea ce experimentam se bazeaza pe aceasta proportie sau pe relatia o treime la doua treimi. Treisprezece (13) este foarte apropiat de doua treimi din 20.


Sirul lui Fibonacci (0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, etc.) urmeaza indeaproape proportiile calendarului Mayas. Asa cum vom vedea mai tarziu, sistemul binar este de asemenea legat in mod intim de calendarul Mayas.


Sirul Fibonacci joaca un rol important in Cod. Ceea ce a fost odata un studiu stiintific sau un studiu eclectic al artistilor si vizionarilor, sirul Fibonacci a ajuns sa fie cunoscut de femeile si barbatii comuni doar acum – in ACEST moment.In regula, ceea ce voi scrie acum este foarte abstract asa ca incerc sa va pregatesc cat voi putea de bine. Ca sa cunoastem ceva toti trecem printr-un proces care are trei etape (ce surpriza!):


1. Semnificatie, intelegeri mentale
2. Masa, forma fizica a obiectelor
3. Aplicare (experimentare), manipularea obiectelor pentru a obtine un rezultat si cunoastere


Aceste 3 elemente trebuie sa fie in echilibru sau vor exista greseli. (Oh! Deci asta s-a intamplat?). Da, toate greselile si neintelegerile vin din absenta semnificatiilor, a obiectelor fizice pe care sa le privim sau pipaim sau absenta aplicarii efective a informatiilor pentru a fi siguri ca sunt adevarate.„Intreaga mizerie umana este rezultatul ignorantei si nimic in afara cunoasterii nu ne poate elibera de ignoranta si efectele ei.” De Ernest HolmesPe masura ce inaintam prin aceasta parte a articolului va sugerez sa va luati cateva obiecte mici pe care sa le asezati pe masa in fata voastra. Acestor obiecte le vom atribui o semnificatie sau un inteles mental in asa fel incat sa le puteti misca in jur si sa „vedeti” sau sa „primiti” capacitatea de „a experimenta/aplica”.


Puteti folosi nasturi, agrafe de birou, boabe de fasole sau bomboane, orice se poate folosi pentru a numara. Aveti nevoie de 84 de bucati. Unul dintre aceste obiecte va va reprezenta pe voi si va trebui sa fie diferit de celelalte..


Sirul Fibonacci incepe cu 0. Apoi in sir urmeaza un 1 urmat de un alt 1. Ce inseamna asta?


Iata o revelatie pe care am primit-o si pe care o puteti testa ca posibilitate.


0 insemna totul din infinitate Intregul complet, fara separari si fara schimbare. Nu exista destule boabe de fasole ca sa reprezentam Totul, Untitatea fara separare. Deci vom folosi masa sau biroul la care sunteti asezati ca sa reprezentam Totul sau 0.


Primul 1 este o Constiita separata de Unitate ca un Martor a Ceea – ce –ar- putea – fi Creat. (Asezati in fata voastra obiectul care va va reprezenta pe voi).


Urmatorul 1 va fi prima particula a creatiei din afara a ceea ce fiinta considera a fi „al lui/al ei” ( Asezati pe masa o boaba de fasole sau un obiect). Acesta este initierea unei creatii fizice din partea unei fiinte spirituale. Aceste doua numere, 1 si 1, reprezinta Martorul/Creatorul si Creatia sa, manifestand deci principiul dualitatii, sau numarul 2.

3 este expresia comunicarii, vibratiei, actiunii sau miscarii in intreaga creatie.


Este actiunea martorului Creator adaugand „schimbarea” creatiei existente prin comunicare. (Plasati o boaba de fasole intre primele doua obiecte si miscati-o inainte si inapoi intre cele 2 obiecte. Aceasta este vibratia/comunicarea).


Pentru a persista in universul fizic, creatia trebuie sa se schimbe (vibreze) in mod constant. Daca un obiect creat ar inceta la un moment dat sa-si schimbe pozitia sau ar modifica consideratiile(gandurile) pe baza caruia este perceput, acea creatie ar inceta sa existe instantaneu. Un simplu exemplu care ar ilustra acest principiu poate fi acela ca totul pe planeta noastra se misca cu mai mult de 600,000 de mile pe secunda. Incepem cu viteza de rotatie a Pamantului in jurul propriei axe la care adaugam viteza de rotatie pe orbita in jurul Soarelui, viteza de revolutie a sistemului nostru solar in jurul galaxiei si viteza de deplasare a galaxiei in univers. Deci daca o particula sau obiect, sau chiar o idee ar ajunge la nemiscare absoluta ar disparea cu o rata/viteza mai mare de 600,000 de mile pe secunda.


Interactiunea dintre Constiinta (Martorul Creator) si Creatia sa – numarul 2- este realizata prin actiunea numarului 3. (Puneti inca 2 boabe de fasole pe masa care sa reprezinte comunicarea ca actiune). Acesta relationare (2) plus actiune (3) este egala cu numarul 5 care reprezinta „centrul” sau „organizarea”. (4 boabe de fasole in colturi si un obiect special=voi in mijloc). Este sarcina Constiintei sa creeze ordinea (ordinea este numarul 4) in toate particulele intamplatoare care exista in timp si spatiu ( a 3 a dimensiune) iar aceasta sarcina este reprezentata de 5 obiecte (boabe de fasole).


Comunicarea din acest nou centru (5) prin timp, (puneti 3 boabe pentru „Trecut, prezent si viitor”) devine numarul 8 care indica armonie, echilibru si infinitul joc al dualitatii intre tot ceea ce exista in univers si ceea ce nu exista decat ca si creatie potentiala. (asezati boabele de fasole in forma cifrei 8). Incepeti sa intelegeti „jocul” acesta? Vedeti obiectul vostru in linia infinitatii?


Este perceptia mea ca fiecare constiinta individuala exista in centrul propriului univers individual. (Mai asezati 5 boabe.)


Constiinta voastra (1) comunica continuu (3) cu creatia voastra(1) dintr-un centru stabilit adica 5 boabe plus 8 pentru infinitate si se creeaza numarul 13.


Mayasii au inteles foarte bine ca intreaga Creatie se didvide prin numarul 13. Preotii si regii Mayasi aveau un sistem de masurare a timpului pentru fiecare zi. O zi era divizata in mod egal in 13 sectiuni pe care noi le-am numi ore. Fiecare sectiune era divizata in 13 segmente pe care noi le-am numi minute, care erau divizate mai departe in 13 pentru a crea „secundele”. Fiecare secunda era divizata din nou la 13, si diviziunea subdiviziunilor se repeta la infinit. Deci fiecare moment experimentat de catre un Mayas era divizat de un infinit de ori cu numarul 13


Este sarcina primordiala a Constiintei sa devina constienta, sau sa divida si sa individualizeze fiecare particula a creatiei. Ati observat probabil ca atunci cand operati la un nivel relativ elevat al constiintei sunteti capabili sa observati diferentele dintre oameni, obiecte sau evenimente mult mai usor decat atunci cand constiinta voastra opereaza la un nivel de frecventa mai scazut si cand lucrurile arata aproximativ la fel sau chiar ca un mare haos! (Sau gramada de boabe de fasole).


Va amintiti cand am hotarat ca masa sau biroul vostru este o reprezentare a infinitatii? Hadeti sa facem aceasta suprafata neteda sa reprezinte numarul 8 cu cele 13 boabe de fasole asezate pe ea. (Acum mai scoateti 8 boabe de fasole pentru ca infinitatea inseamna sus si jos si nu doar planul orizontal. Puneti cele 8 boabe in forma cifrei 8 care contine cele 13 boabe – 6 pe o parte, 6 pe cealalta si obiectul special al constiintei in centru).


Deci daca intreaga infinitate (8) este divizata in mod constient sau individualizata (13) de catre Martorul Creator, se creeaza numarul 21. Si iata ca toate cele 21 de obiecte sunt pe masa.


Asa cum este descris de calendarul Mayas diferitele aspecte ale creatiei sunt in numar de 20. Numarul 21 reprezinta toate aceste aspecte plus, din nou, Martorul Creator veghind deasupra Creatiei sale. Acest numar, 21, ar putea fi numit numarul binecuvantarilor sau recunostinta. Este de asemenea vazut ca o treapta completa in ascensiunea Constiintei.
(Ridicati acel obiect special care se afla in centrul tuturor boabelor de pe masa. Acesta esti TU, acum constient de intregul tipar care se intinde in fata ta.


Ganditi-va la calea evolutiei ca la un resort spiralat. Pe masura ce Constiinta urmeaza calea intentiilor repetitive dezvaluite de Creatie, urmeaza acelasi arc de cerc dar la un nou nivel de fiecare data. Aceasta constienta si apreciere ar fi exprimata ca un +1 adunat fiecarui nivel. (vedeti ca obiectul special este acum la un alt nivel nu-i asa?)


Bun, acum as vrea sa va atrag atentia asupra calendarului Toltek.Pentru a vizualiza Calendarul Toltek vizitati acest link :


http://mayanmajix.com/3nn_2_tz.html


Calendarul de 260 de zile este un tipar de intentii si aspecte repetate in intreaga creatie. Este alcatuit din 13 coloane si 20 de randuri de energii diferite. Atat sirul lui Fibonacci (tiparul de baza al tuturor formelor de viata 0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21) cat si secventa binara (formula de baza pentru toate structurile atomice si a computerelor) pot fi suprapuse peste calendarul Mayas. Secventa binara este 0, 1, 2, 4, 8, 16, si 32.


(Mai scoateti 63 de boabe de fasole. Vom avea nevoie de ele intr-un minut).


Recunoastem pe 0 ca fiind creatia in intregul ei fara diviziuni sau miscari. Deci 0 este intregul calendar de pe pagina. Consideram primul 1 din sirul lui Fibonacci ca fiind TU, martorul separat (obiectul special). Acesta nu este pe pagina ci pluteste deasupra paginii ca martor. Pornim din secunda 1 (inceputul creatiei si miscarii) care se afla in coltul din stanga jos a paginii si incepem sa urcam pe diagonala spre coloana centrala a calendarului care este o zi 4 Jaguar. Apoi incepem secventa binara de la 0 ca o stare pura a creatiei (adica un potential pur care exista dar nu s-a manifestat inca) care se gaseste in coltul din dreapta jos a paginii si o urmarim, 0, 1, 2, 4, 8, 16 si 32 pana la coloana centrala. Avem acum numerele 21 si 32 in ziua de 4 Jaguar din calendarul Mayas. Jaguar este o zi a magiei si shamanismului. 4 este stabilirea ordinii, fundamentelor, intelesurilor, masuratorilor si miscarii. Cele 2 secvente se intalnesc sub forma numerelor 21 (Fibonacci) si 32 (binar) in energia 4 Jaguar (miscarea magiei).


Am facut un salt intuitiv aici si am adunat 1 din 21 la 32 al structurii atomice. Acesta ar fi o expresie a constiintei insumate (constienta sau atentie si experienta ta) intr-o intelegere si apreciere a creatiilor trecute ale Martorului/Creator. Aceasta demonstreaza ca TU, obiectul special care pluteste deasupra, iti directionezi atentia inspre intregul structurii atomice fizice. Astfel obtinem numerele 20 si 33 in 4 Jaguar. Diferenta dintre cele 2 numere este 13.


Nu am avut nici un motiv logic pentru a face acest salt, dar cand l-am facut, am realizat o profunda conexiune cu ceva ce cred ca incercam cu totii sa intelegem: Exista un tipar in intreaga creatie – o holograma- si intelegerea a modului in care fiecare dintre noi creem in interiorul acestui tipar dar din exteriorul lui, este cheia suprema catre eliberarea finala.


Desi este greu sa ne reprezentam constiinta sau ascensiunea constiintei prin mici obiecte, eu sper ca sunteti capabili sa faceti aceasta conexiune.


Daca toate acestea nu au nici un sens pentru voi acum, NU VA INGRIJORATI!


Acestea sunt doar idei la care va puteti gandi. Ca chipsurile de cartofi mentale.


Recent am primit printr-o revelatie o reprezentare grafica a rolului Constiintei in Creatie.


Pentru a vedea acesta diagrama vizitati acest link:


http://mayanmajix.com/3nn_2_st.html

Reprezentarea grafica este un tetraedru stea (Steaua lui David) inscris intr-un cerc perfect (intreaga creatie). Daca numerotam cu 1 triunghiul de sus din cadrul tetraedrului si apoi, in sens orar, numerotam cu 2 spatiul care urmeaza, cu 3 urmatorul varf al tetraedrului vom regasi 12 spatii care ating cercul (Universul fizic); spatiul interior al tetraedrului reprezinta Constiinta/Creatorul, numerotat cu 13. Facand niste simple calcule matematice intre numerele de pe cerc ne vom ilumina. Adunand 1 cu 7 obtinem 8. Facand acelasi lucru pentru urmatoarele perechi opuse de numere vom obtine urmatoarea progresie numerica: 8, 10, 12, 14, 16, 18 – apoi lasam intuitia sa preia conducerea, si adunam numarul din varful de jos 7, cu numarul din centru – si obtinem 20. Din 20 scadem acum toate numerele opuse (12+2 si 8+6) si obtinem +6 pe o parte si -6 pe cealalta parte. 6 este energia curgerii. In acest caz reprezinta curgerea dualitatii. Eu percep aceasta ca fiind diagrama hologramei creatiei ordonate de catre Constiinta.


Ceea ce inteleg eu din asta este ca fiecare dintre noi este un Shaman. Ce este un Shaman? Un Shaman creeaza pur si simplu binele perfect pentru propriul sau interes iar asta include binele perfect pentru alte persoane, animale, obiecte sau timp care intra in sfera sa de influenta. Un Shaman este eficient in efortul sau intr-o asa masura incat „simte” sau intelege campul si mecanismele Creatiei. Mintea nu-i va fi de un mare folos in aceasta situatie fiind o „unealta” mult prea limitata.


Urmarea inimii sau a intuitiei este singura metoda prin care vom fi capabili sa impletim tiparele Creatiei inimaginabil de complicate (ale noastre si ale altora) pentru a obtine ceea ce dorim pentru noi si pentru altii.


Faptul ca incercam sa gandim aceste tipare este sursa problemelor.


Mintea este ca o scara inalta de 1.5 metri asezata in fundul unei gropi cu adancimea de 3.5 metri. Vreti sa iesiti de acolo? Va trebui sa faceti un salt de pe acea scara.


Fiecare dintre noi suntem Creatori cu „norma intreaga” si total implicati. Fiecare particica din ceea ce experimentati, bine sau nu chiar atat de bine, este ceea ce voi ati creat. De ce creem ceea ce nu este atat de bine? Poate ca v-ati gandit ca aceea ar fi solutia pentru o anumita problema? Da, se poate.


Problema pare sa fie ca toate acestea sunt atat de simple incat mintea noastra le percepe imposibil de complicate. Asta pentru ca mintea voastra nu vrea sa dea drumul piciorului vostru atunci cand incercati sa faceti saltul. Treptele scarii vor incerca sa va impiedice de fiecare data. Mintea este un mecanism de autoconservare. Ea (mintea) vrea ca voi sa credeti ca aveti NEVOIE de ea mereu.


Putem privi tiparele Creatiei (Fibonacci si sistemul Binar) si sa le recunoastem mental. Acest proces ar fi echivalent cu urcarea scarii. Si iata-ne, stam la capatul scarii si cantarim daca sarim sau nu. Ce este acel sentiment ciudat din dreptul stomacului? Frica? Cat este de stabila scara pe care stati? Ar fi bine sa fie stabila caci altfel saltul vostru va deveni o cadere, nu?


„Ingrijorarea este parau ingust de frica care se scurge prin minte. Daca este incurajat isi va croi un canal prin care orice alte ganduri vor fi drenate.” De Arthur S. Roche


Cum facem scara/mintea stabila? Prin etica si integritate personala, aceasta este calea. Va puteti gandi la toate secretele pe care le pastrati ca fiind pamantul de sub picioarele scarii. Numai prin comunicarea adevarului vostru (3), prin respectarea principiilor voastre si fiind etic (centrat) veti putea castiga accesul catre intuitia voastra. Va este acum mai clar de ce atat de multi dintre noi avem dificultati in a gasi sau a avea incredere in propria intuitie?


In primul rand iertati-va (faceti-o doar. Nu aveti nevoie de aprobare).


Apoi fiti drept cu toata lumea si in legatura cu absolut orice, apoi luati urmatorul vostru inspir Divin si sariti! Toti o data ACUM, 1, 2, LIBER!!!

Acest Univers are o regula de baza: Daca iti indrepti atentia spre ceva si devii constient de acel ceva vei deveni acel Ceva. Si exista un singur exercitiu a ceea ce numim „Libertate de alegere”. Acest exercitiu este alegerea noastra de a ne indrepta atentia spre ceva. Acordarea unei atentii sporite inimii voastre sau intuitiei si apoi mintii sau circumstantelor reprezinta „calea” pentru a face saltul de pe acea scara.


Daca cumva crezi ca nu tu alegi spre ce sa-ti indrepti atentia sau sa nu-ti indrepti atentia sau circumstantele neplacute sau experientele dureroase pe care le traiesti atunci ar fi bine sa lucrezi mai mult asupra modului tau de a intelege. Daca se intampla sa dai cea mai multa atentie lucrurilor „importante” pe care le impune societatea (slujba, masina, casa, bani, distractii, asocierile tale si dramele continute in ele) atunci vei sfarsi platind cel mai scump pret posibil. Si daca vrei sa primesti acum valoarea timpului si banilor tai atunci iti sugerez sa te bucuri din plin de toate acele LUCRURI chiar acum.


Ian Xel Lungold


http://www.esoterism.ro/ro/geometria.php

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu