joi, 5 august 2010

Mesajul Pamantului pentru 5 august 2010


Zi de Joi, Maimuta de ton 6. Ce putem spune despre aceasta zi? Astrologic este ziua lui Jupiter, Soarele se afla la 13 grade Leu, symbolul sabian al acestui grad este: “Un batrin capitan de marina in balansoar pe veranda casei sale.”Luna se afla in gemeni aduce prin comunicare si studiu solutii pentru rezolvarea tensiunilor provocate de opozitia Saturn - Marte cu Jupiter – Uranus.  Totul se petrece mai repede decat ne asteptam. Intentiile lansate candva  devin proiecte concrete sustinute de cele mai multe ori de parteneriate  etice. Probabil trierile sunt deja  facute.  Stim ce nu mai avem de facut, ce trebuie incheiat si ce ne duce inainte in acord cu adevarul sufletului.


Din punctual de vedere al simbolurilor mayase e o zi de provocari.  Maimuta de ton sase:
Tonul 6: FLUX, CIRCUITUL ÎNCEPE - ton de NOAPTE


Asimilarea interioară a noii conştiinţe stabilite. Şase este sunetul ritmic, cel ce imprimă ritmul vieţii şi echilibrul valului. Tonul ritmului, cel ce aduce totul în echilibru, dar este vorba de un echilibru dinamic. În numerologie 6 este familia şi viaţa socială. Lecţia lui sase este să răspunzi vieţii cu iubire (înseamnă că totul este familie, echilibru, nu polarizăm) pentru că pot uni: Cerul cu Pământul, Sus-ul cu Jos-ul, Dreapta cu Stânga. Timpul este creat prin mişcarea volumului prin spaţiu. Şase reprezintă energia comunicării şi a acţiunii. Luaţi ca exemplu arta dansului sau performanta unui mare atlet pentru a vedea aceasta energie în acţiune. Energia lui şase favorizează o evoluţie dinamica şi îmbunătăţeşte toate aspectele vieţii. Aspectul negativ: nu poţi decide. Se întreabă mereu: sunt sus sau jos?, sunt femeie sau bărbat?, nu pot combina Yin cu Yang. Sase este asadar FLUXUL, CURGEREA CONSTANTĂ.


Simbol 11. CHUEN - MAIMUTA - artistic, isteţ, multiple abilităţi si interese, înţelepciune, face cu uşurinţă orice, este versat, are umor şi inocent. Este constructor de poduri. Printre triburile maya, Maimuţa este cunoscută ca fiind ţesătorul, artizanul timpului. Maimuţa ia ideile ca pe nişte fire şi le ţese făcând ţesătura realităţii noastre. Ele ţes noile tipare sau invenţii în vieţile noastre. Maimuţa este adesea extrem de creativă, ea are cunoaşterea unor aspecte multiple şi diverse şi este capabilă de a pune toate acestea laolaltă, de a face conexiunea între ele. Atunci când ne aflăm în prezenţa persoanelor ce se află sub influenţa acestui semn, noi putem trăi cu adevărat clipe de bucurie şi veselie; sunt oameni încântători, deşi uneori nu se pot stăpâni, înclinaţi spre a face şotii. Ei sunt oameni buni la toate şi îi caracterizează talentul artistic. Dar farmecul lor mai are şi o latură supărătoare, deoarece ei simt adesea nevoia imperioasă de a fi în centrul atenţiei tuturor celor din jurul lor. Unii dintre ei ar fi chiar în stare să acţioneze prosteşte, le place să facă farse şi doresc să capteze atenţia în asemenea măsură încât de multe ori fac pe nebunii sau pe proştii pentru a ajunge în luminile rampei, a reflectoarelor. De obicei atenţia lor are o perioadă scurtă de focalizare, ei sunt gata să treacă la alt subiect şi este posibil ca niciodată să nu poată sta fixaţi asupra unui domeniu, pentru a învăţa să-l stăpânească la maximum. Cu toate acestea ei sunt capabili de a realiza o mulţime de lucruri şi nu se plictisesc niciodată de ideea de a fi mereu prin preajmă. Maimuta este amabilă, inteligentă, generoasă şi bună la toate. Curiozitatea inocentă a maimuţei duce la exprimare artistică şi soluţii constructive. Multe maimuţe devin negustori sau vorbitori foarte respectaţi. Au o atenţie de scurtă durată şi le este greu să stea destul de mult timp într-o situaţie, îndeajuns pentru a o stăpâni.


ZI BUNĂ PENTRU A ÎNCEPE CEVA NOU ÎN VIAŢĂ