duminică, 22 august 2010

Mesajul Pamantului pentru 23 August 2010, Apa de ton 11 in calendarul mayas

Incepem o noua saptamana cu ziua Lunii, ca de obicei, care se afla in varsator si face trigon cu conjunctia Venus-Marte din balanta. E vorba de comunicare, de o comunicare neobisnuita, in scop de armonizare a relatiilor si de impulsuri de punere in serviciul celorlalti. Cu Mercur retrograd in fecioara, insa, se poate sa ne scape niste detalii, sau sa fie intelese gresit. Stim ca in perioada in care Mercur este in miscare retrograde (aparent merge in marsalier ), suntem predispusi la greseli ce tin de sfera mentala, de comunicare, de deplasari. Functioneaza mai defectuos (sau si mai) sistemele de comunicatii si transport. In functie de cat de bine ne este aspectat Mercurul din harta natala, suntem mai mult sau mai putin expusi la neintelegeri, conflicte accidente rutiere sau blocaje in trafic. Sa nu intram in rezonanta foarte tare cand ni se raspunde la intrebari ca si cum am fi pe alta strada. Informatia circula ingreunat. Suntem , in acelasi timp, provocati sa revizuim niste aspecte ale vietii noastre, in functie de casa astrologica tranzitata de Mercur. Totul are un rol constructiv, daca privim lucrurile de la nivelul vulturului. Nimic nu este intamplator, totul se impleteste in tesatura vietii care , cu siguranta, urmeaza  un plan. Provocarea este de a ne recunoaste greselile si de a experimenta lumea detaliilor (ale noastre, ale altora), in conditii putin mai grele. 

In calendarul mayas este Apa de ton 11. Tonul 11 este: HOTARARE, SCHIMBARE, AMELIORARE, INLATURAREA ASPECTELOR INUTILE ton de ZI. Este inflorirea, Renasterea, protoforma celei mai inalte expresii a noii constiinte. 11 este sunetul spectral al valului care curata totul ce nu este in armonie sau este incomplet. Acum s-a ajuns la un acord, o decizie; este si tonul calitatii. Recunoasterea de sine. 11= 10 (transformarea) +1 = ceva nou. Are doua calitati: a) tendinta catre totalitate, catre intreg, catre abundenta. Este "granarul cosmic". Eliminarea a ceea ce nu avem nevoie, acel "gunoi" pe care il preia Cosmosul pentru a aduce abundenta. Cei ce apartin lui 11 sunt vindecatori adevarati, dar pot fi si radicali, duri, cei care nu accepta schimbarea. 11 reprezinta nevoia de a elimina tot ceea ce nu avem nevoie. Unitatea este drumul spre totalitate.
Simbol 9 - MULUC - APA / Jad :emoţional, imaginativ, romantic. Luna - Xoc - Zeul Pestelui maret (rechinul), Jad, Apa de ofranda, Nori de ploaie, Bol de apa. Pazitorul karmei care tinde spre echilibrare. Simbolul dunei rosii, apele purificatoare ale Lunii, purificarea emotiilor, aducerea la Lumina a surselor de cunoastere (a-si aminti). Are abilitatea de a patrunde prin orice fanta, se strecoara prin orice spatiu, este calma, lina sau tumultoasa, adanca sau de suprafata. Simbolul esoteric al acestui semn este apa de ofranda, folosita în ceremonii si ritualuri, cum ar fi în traditiile crestine la botez, sau aghiasma. Apa este recunoscuta, la toate popoarele si în toate traditiile, ca avand calitati purificatoare. De regula, aceste ceremonii în care este folosita apa, sunt facute atat pentru a readuce puterea colectiva si armonia în casa sau în comunitate, dar şi în vindecari sau pentru a elimina şi îndeparta energiile joase.
ZI BUNA PENTRU A OFERI APRECIERE PENTRU TOATA CREATIA
Este foarte importanta semnificatia acestei zile, daca ne gandim ca maine seara este Luna plina in pesti. Sfera emotiilor, a subconstientului, a karmei vor fi atinse in plin de aceasta Luna plina. Pana atunci, sa ne folosim de tonul 11 al zilei de maine si sa eliminam ceea ce este in plus legat de apa ca symbol. 
Dana Erdei
Oradea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu