vineri, 13 august 2010

Vineri, 13 august 2010, incepe trecena Furtunii


Vineri, ziua lui Venus, incepem sa ne relaxam asta dupa ce iese luna din marele careu in T in care se alatura pe rand lui Saturn in balanta, pentru a aminti de o anumita rigiditate in relatii, de tipare vechi care urla sa fie recunoscute. Apoi se alatura lui Venus pentru a aminti despre cautarea armoniei si frumusetii si in final lui Marte  pentru a da un impuls general. Careurile pe care le fac toate acestea cu Pluto din Capricorn s-ar putea sa ne mai zgaltaie zonele lipsite de iubire si armonie din relatiile noastre, iar opozitia celor patru cu conjunctia Jupiter Uranus retrograde amandoua, ne mai scot in cale subiecte care cer imperios schimbare de atitudine, perceptie sau credinta. Nu este o zi lipsita de evenimente, atata timp cat evitam sa vedem ca gradul nostru de inaltare spirituala se reflecta in TOATE relatiile noastre. Si toate relatiile noastre oglindesc o parte din noi. Uitam ca TU esti un alt EU”… ca nu suntem separati si ca ne indreptam spre un Ciclul Galactic in care nu avem sanse sa razbatem decat in Constiinta Unimii.  Intrarea  frecventa in spatial sacru al inimii ne ajuta sa vedem totul prin ochii Iubirii.  Ma tot pregatesc sa inregistrez o meditatie de intrare in spatial sacru si va fi curand pe blogul  http://centrulholistic.blogspot.com. Sa facem ochii mari, sa fim cat se poate de in Acum, pentru ca Dumnezeu ne vorbeste.
Intram intr-o trecena puternica azi, trecena Furtunii. Trecena este un ciclu de 13 zile care poarta amprenta generala data de simbolul din prima zi, de creatorul acestui val de treisprezece zile. Cele treisprezece zile ale trecenei sunt echivalente cu cele sapte zile si sase nopti ale creatiei, sunt zi si noapte, sunt creatie si asimilarea noii creatii. Putem vedea trecena ca pe un val care este creat printr-o intentie (a simbolului de pe primul ton), se dezvolta geometric, capata forma si structura, ritm si forta, echilibru pana cand ajunge la finalul pentru care s-a lansat intentia si care-l ajuta sa paseasca in urmatoarea etapa.
Tonul 1 este UNITATEA - O ZI BUNĂ PENTRU UN NOU ÎNCEPUT =ton de ZI, sadirea, expresie iniţială a noii conştiinţe. Sunetul magnetic, iniţiază valul / subiectul, este cel care porneşte un ciclu, cel care alege şi imprimă tema vieţii şi a valului, face introducerea.  Are forţa de a demara lucrurile, deci are o poziţie cheie. Tonul pune in paralel, tot ceea ce trebuie învăţat.  Reprezintă începutul tuturor lucrurilor, primul, totalitatea. Intr-o zi de ton unu ne demaram marile proiecte si ne ancoram, din nou,  in Constiinta Unimii.
Simbolul 19 CAUAC – FURTUNA: Zeita focului şi a vulcanilor; imaculare, transformare puternica, vindecare la distanta. Păzitorul furtunilor, a tunetului şi a trăsnetului, forţă Plutoniană, furtuna albastră, cea mai puternică forţă a transformării, care vine furtunos şi cu fulgere. Este asemenea păsării Phoenix = te renaşti din cenuşă. Este ziua binecuvântării adusă de ploaie, dătătorul a tot ceea ce înseamnă viaţă şi fulgere, un dar de azot pentru Mama Pământ şi de ozon pentru Tatăl Cer. Furtuna este asociata si cu Luna şi cu ciclurile ei, care sunt unitatea de măsură al aspectului feminin al Creaţiei. Esenţa furtunii este sentimentul de unitate, siguranţă şi căldură trăit în casă, în timp ce furtuna necazurilor urlă în lumea de afară.
Furtuna este cea care in valtoarea ei, ridica in aer toate deseurile, misca tot ce nu e bine impamantat, rastoarna si sparge si ne izbeste uneori violent cu gunoialele din propria viata. Este un ajutor puternic pe langa conjunctura astrala pe care o traim, sa vedem si sa transformam tot ceea ce se cere transformat.
ZI BUNĂ PENTRU A-ŢI NUMĂRA LECŢIILE CA PE BINECUVÂNTĂRI ŞI A-ŢI VEDEA DUŞMANII CA PE NIŞTE ÎNGERI.
In calendar orthodox astazi este odovania sarbatorii Schimbarii la Fata a Domnului nostru Iisus Hristos, slujba prin care se incheie praznuirea liturgica a acestui praznic imparatesc.

Dana Erdei
13 august 2010
Oradea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu