vineri, 6 august 2010

Mesajul Pamantului pentru 6 august 2010, Schimbarea la fata, Drum de ton 7

Vineri, ziua lui Venus, cand incepem mai mult ca-n alte zile sa ne gandim la micile bucurii, la cum sa ne facem viata mai frumoasa, la zilele de weekend care urmeaza. Soarele se afla in leu la gradul 14 al carui symbol sabian este : “Ingereste, un suflet omenesc murmura, cautind sa se exprime.”
Luna strabate semnul gemenilor de unde formeaza un sextil cu Soarele din leu. Conlucreaza la afirmarea sinelui, aduce bucurie si tinerete in atitudini si o exprimare jucausa. Chiar daca in alte planuri existentiale se produc in continuare schimbari semnificative, Venus infumuseteaza lucrurile, indulceste usor asprimea lui Saturn si conlucreaza cu Marte pentru a implini ceea ce se impune. Femininul si masculinul se sustin reciproc.

In calendarul mayas este zi de 7 Eb, adica Drum.
Sapte este: “ REFLECTARE, OGLINDIRE, ONORAREA ETICII –ton de ZI. Înmulţirea, Noua conştiinţă echilibrează vechea conştiinţă. Cea mai pertinentă expresie a noii conştiinţe Acest ton reprezintă CULMEA valului, legătura absoluta cu Sursa (nu este o noţiune palpabila, este ceva definit de Univers); este sunetul rezonant care defineşte forţa mistică a valului, legătura originară între spirit şi materie. Pana la acest nivel, valul se construieşte. Şapte reprezintă o oglinda în care se separă întunericul de Lumină şi care reflectă tot ceea ce este şi ceea ce nu este. Şapte unifica izvorul Creaţiei cu fluxul Divin. Cu simţul puternic al eticii, şapte creează cu scopul de împlinire a destinului în prezent şi viitor. Pericolul este să nu fie suficient de împământaţi. Este foarte important pentru căutătorii în spiritualitate să rămână cu picioarele pe pământ. Numai fiind în AICI unim Cerul cu Pământul. Şapte este asociat cu Sursa Creaţiei şi cu curgerea Voinţei Divine. Cu un ascuţit simţ al eticii, 7 stabileşte scopul pentru ţintele obişnuite şi pentru cele viitoare.”
Simbolul Drum este: „Drumul vieţii, urcarea piramidei spre vârful Creaţiei, spre Cerul al 13-lea, Păzitorul Cailor de evoluţie şi al intenţiei sufletului. Trebuie să devii OM pentru a trece la următorul simbol. Un alt simbol al lui EB este iarba, cea mai răspândită dintre formele de viaţă, dar şi cea mai umilă. Persoanele iarbă sunt pline de afecţiune şi empatie, pot fi rănite cu uşurinţă, dar sunt încete la mânie. Dacă aceste persoane reţin în interiorul lor emoţiile negative, dezamăgiri sau resentimente - pe care nu le exprimă, ci le reprimă - atunci ele ar putea fi cu mare uşurinţă afectate de boală sau de o viziune denaturată, asupra celorlalţi, ceea ce-i fac să afişeze o falsă bravură.
Drumul este purtatorul timpului şi conducatorul destinului. Aceste persoane deschid calea şi servesc ca ghizi pentru grupuri, comunităţi şi indivizi, conducându-i spre viitor. Sunt persoane plăcute, ascultătoare, muncesc cu dedicaţie.”
ZI BUNĂ PENTRU A TE PUNE ÎN SERVICIUL COMUNITĂŢII

In calendarul orthodox azi e mare sarbatoare: Schimbarea la Faţă a Domnului : “Şi după şase zile, Iisus a luat cu Sine pe Petru şi pe Iacov şi pe Ioan, fratele lui, şi i-a dus într-un munte înalt, de o parte. Şi S-a schimbat la faţă, înaintea lor, şi a strălucit faţa Lui ca soarele, iar veşmintele Lui s-au făcut albe ca lumina. Şi iată, Moise şi Ilie s-au arătat lor, vorbind cu El. Şi, răspunzând, Petru a zis lui Iisus: Doamne, bine este să fim noi aici; dacă voieşti, voi face aici trei colibe: Ţie una, şi lui Moise una, şi lui Ilie una. Vorbind el încă, iată un nor luminos i-a umbrit pe ei, şi iată glas din nor zicând: "Acesta este Fiul Meu Cel iubit, în Care am binevoit; pe Acesta ascultaţi-L". Şi, auzind, ucenicii au căzut cu faţa la pământ şi s-au spăimântat foarte. Şi Iisus S-a apropiat de ei, şi, atingându-i, le-a zis: Sculaţi-vă şi nu vă temeţi. Şi, ridicându-şi ochii, nu au văzut pe nimeni, decât numai pe Iisus singur. Şi pe când se coborau din munte, Iisus le-a poruncit, zicând: Nimănui să nu spuneţi ceea ce aţi văzut, până când Fiul Omului Se va scula din morţi.”

Dana Erdei
6 august, Oradea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu