marți, 17 august 2010

Mesajul Pamantului pentru marti, 17 august 2010, Noapte Albastra de ton 5 in calendarul mayas


Azi este ziua lui Marte, actiune, initiativa, conflicte uneori si ceva conflicte sunt pentru ca Luna face careu cu Soarele si Neptun. O data opozitia Soarelui cu Neptun este iluminatoare doar dintr-o abordare profund spirituala. In rest, nimic nu e clar, putem sa ne pacalim usor si putem sa fim afectati la nivel emotional usor. Se destrange marele surub cosmic, careul in T, prin faptul ca Venus si Marte, brat la brat, se departeaza de linia intai a frontului. Din pacate s-au intamplat multe nenorociri pe acest fond repet, acolo unde exista o rezistenta prea mare la schimbare. Cine s-a trezit si s-a lasat in voia Divina a avut ocazia sa recunoasca si sa elibereze dintr-o data multe tipare rigide care le impiedica manifestarea libera. Precum acoperisurile subrede care au zburat de pe case. Furtuna a aruncat de pe unele acoperisuri DOAR piesele care nu erau  bine fixate, integrate in ansamblu. Aceasta trecena, a Furtunii este cum nu se putea mai potrivita pentru ce ne povesteste astrograma acestor zile. Ea ne scoate in cale in continuare, intr-un mod lipsit de gentilete, tot ceea ce este materie reziduala in viata noastra, nu mai foloseste nimanui, dar din obisnuinta o caram in spinare pentru ca asa credem ca este normal, asa am fost invatati, asta spune traditia si tine cu siguranta de multe din fricile noastre. Adica vorbim de despre un aspect lipsit de iubire din viata noastra, indiferent unde este situat. Putem sa fim tentati sa spunem ca unele lucruri din viata noastra nu au nici o legatura cu iubirea. Ei nu e asa. Totul are legatura ori cu iubirea, ori cu frica. Iar tot ceea ce facem din frica este o violare a credintei spune Caroline Myss.
In calendarul mayas este zi de Akbal, Noapte Albastra de ton 5. Tonul 5 este : IMPUTERNICIREA - PENETRAREA PANA LA  NUCLEUL LUCRURILOR, RATIUNEA ton de ZI, germinatia, stabilirea noii costiinte.  Cinci este seful, navigatorul valului, centrul si vine sa incununeze, la un nivel superior, primele tonuri, intr-o dimensiune superioara. Deci are sarcina sa vegheze ca tot ceea ce vine pe val, sa se întample asa cum trebuie. Este autoritatea, energia a "ceea ce ne-am propus sa si facem", caci forta lui strapunge valul! În centrul cubului il găsim pe cinci. Cinci este forta inteligenta care organizeaza, care se ocupa de comunicare, de partea materiala, de cunoastere, dar si de punerea in practica. Cei cu cifra 5 sunt lucratori naturali în "retea", sunt cei care aduc în mod natural tot ceea ce este necesar. Ei pot merge direct în miezul oricarei situatii, ceea ce ii fac investigatori excelenti.
Simbol 3 AKBAL, NOAPTEA ALBASTRA - puternic, logic, organizat, orientat catre casa. Ak'ab'al - Tepeyollotl - Zeul jaguarului, "Inima Muntilor", simbol: casa (acolo unde poti sa visezi), timpul visului, calatorie lăuntrica, casa sufletului (pentru ca Mama si Tatal aici salasluiesc) / Spatiul Sacru al inimii, chakra inimii, pazitorul secretului intunericului - intunericul aduce totul la Lumina. Cunoastere profunda adusa in constienta. In vremea de acum cunoasterea trebuie sa iasa in exterior, nu sa ramana ca in trecut în "scoala misterelor". Tot ceea ce este mistic si misterios nu este si secret! Secretele sunt aduse la suprafata. Persoanele Noapte sunt purtatori de Lumina, ei trezesc si intaresc Lumina in convietuitorii lor.
Semnului acestei zile i se poate da oricare dintre următoarele nume: Caminul, Casa sau Noaptea. Se spune ca persoanele ce intruchipează acest semn au o anume delicatete, blandete specific feminină. Semnificatia denumirii de Casa si Camin este legata si de ideea de a-si proteja caminul si familia si de a tine la distanta fortele noptii. Sa ne imaginam o persoana care sade în mijlocul casei, langa focul ce arde în camin si spune legende si povesti. In traditia maya, cei ce se afla sub influenta acestui semn pot deveni samani, pentru ca ei cunosc aceste zone intunecate ale psihicului uman; ei stiu povestea. Ei pot fi de ajutor pentru ca pot alunga incertitudinile si dubiile nascute din intuneric, sau din mintea subconstienta. Persoanele ce se afla sub influenta semnului Noptii albastre pot aduce solutii noi purtati de inspiratie artistica ce vine din cunoasterea "pustietatii" Noptii. Noptile sunt aducatorii zorilor, cele care aduc noul soare pentru a clarifica si lumina Drumul vietii. Astfel sunt risipite nesigurantele si dubiile inascute din intunericul mintii subconstiente. Aceste persoane calatoresc prin vid, un loc unde nu exista nimic dar unde se afla toate potentialele, pantecul Creatiei. Din acest vid, persoanele noapte aduc noi solutii pline de inspiratie artistica. Calatoriile lor prin vise construiesc increderea si fericirea cu un sentiment de bunastare.
ZI BUNA A PETRECE UN TIMP CONTEMPLAND STELELE.
Dana Erdei
Oradea, 17 aug. 2010

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu